Kiraan dari tarikh last period sepatutnya 8minggu, tapi scan ckp baru 5minggu, normal ke?

Saya baru kua darah agak banyak tapi g scan dr, dr cakap ada kantung cuma ikut saiz kantung baru 5minggu. Dr suruh datang lagi 3 minggu. Sekarang bleeding dah kurang cuma keluar coklat ii sikit. Normal ke?

2 Balas

Waktu scan bgtau Dr x psl bleeding? Dr ckp apa?.. ikutkn klau bleeding xnormal..yg kiraan lari biasanya 1-2week normal lgi..klau 3w keatas xpasti sis..xpe sis tnggu lg 2-3w utk scan blik..Semoga dipermudahkn

6mo ago

dr ckp normal slgi drh xbyk dan bukan keluar ketul daging. apapun kena tunggu lagi 3 minggu. harap semua ok. tq sis.

saya masa anak 1st sampai 3 bulan keluar coklat2. masa tu 2 kali bleeding. tapi alhamdulillah normal & so far mungkin sbb first time. second pregnancy xde dah sampai 3rd pregnancy.

6mo ago

Sama sis..sy ank 1,keluar coklat2 tiap hri tp xbnyk..sy tnya Dr,wktu tu dlm 6w..Dr ckp selagi xkuar darah ketul/drh segar xperlu risau..hm tpi 13w kgguran..sec pregnancy alhamdulillah xde spotting bleeding..keputihan je tu pon jrg2 kuar..