Assalamualaikum jika boleh saya mau minta pendapat

Saya baru kawin 2 tahun lebih dan baru lepas melahirkan 1 bln 9 hari .. suami saya org luar negara dan saya baru tahu rupanya dia ada isteri d sana hmm Allah seja yg tahu apa yg saya rasa saya mau akhirkan hubungan tapi bapanya pula tiba2 meninggal dn dia mau bawa saya dan bayi ke kg asal nya untuk urus surat kematian dia blg keluarga sana dn bini pertamanya semua ok sbb semua mmg biasa tentang berpoligami tapi saya tidak tahu mau ikut atau tidak .. Kalau ikut saya kuat cemburu lagipun saya tidak tau yg dia ada bini sbb saya tdk fhm bahasa suami saya kdg kalau dia vc dia blg itu adiknya rupanya bukan dn dia ckp lagi dia tiada bini Tapi kalau tidak ikut pula saya blh ja tinggal tmpt bapa saya tapi susah sbb bapa saya ada bini baru selepas mama saya meninggal .. dn bini dia selalu bergaduh dgn bapa sya Kalau ada yg dpt tlg bagi pendapat terimakasih #firstmom #pleasehelp #firstbaby

1 Balas

Jika puan boleh berdikari, tinggal je lah berdua dgn anak. Jika tak boleh berdikari, ikut shj suami. Ambil pendekatan berkenalan dgn keluarga dia dan bg syarat setakat berapa lama je awak selesa berada di sana. Mana tahu keluarga sana meraikan awak dgn santun dan baik?