cirit birit tanda awal hamil betul ke?

Saya baru kahwin 6bln. Tiada pngalaman mangandung sblum ni .jadi pastilah saya menantikan khadiran cahaya mata yang pertama. Saya dh lewat shari period. Dan saya mngalami cirit birit dah 3hari dan rasa nak muntah² (jenis yg rasa nak muntah tapi xlepas tu). Adakah cirit birit ni tanda² hamil?

11 Balas

Sy ank 1st detect sbb crit birit. G klinik, doc tanya period lewat ka. Sy ckp lewat 2hari tp xtest pon. So doc suruh test bru tau kata pregnant. Ank 2,3 xda pulak cirit birt sblm dtect preggy. So crit tu maybe kebetulan. Sis kna test bru tau preggy ke x

Boleh jadi juga sis . Sebab saya pun cirit birit dan demam dlm berapa hari . Tapi masa memula check upt negatif . Dalam seminggu dua check lg sekali alhmdulilah upt positif .

sis Sama macam saya la. tapi kalau ikutkan tarikh period 15 hb ni. doakan Saya sis semoga cepat lekat. aamin ya rabbal aalamin

Sy pun cirit birit masa 3 weeks.. Sblm check upt.. Berebut tandas dgn husband sbb dia lama2 dlm tndas

Sy pon macam awk sakit perot sblm dpt tau hamil...rasa xselesa bnyk angin pegi toilet 3/4x sehari

saya lewat 3 hari cek positif tapi belum ada simptom apa-2 cuma badan letih sikit tu je ..

Cirit birit bukan tanda hamil. Boleh try buat upt sis.

Mungkin.. sbb sya pon macam tu masa mula2 pregnant

cek la upt

Cek upt lh sis

1y ago

alhamdulillah . sis sama dengan saya 6 bulan kahwin baru lekat