Cirit birit

Betul ke orang cakap kalau cirit birit salah satu tanda nak bersalin ? Dah 3 hari cirit birit ##firstmom #firstbaby #pleasehelp #ingintahu

8 Balas

Saya harini 37w3d. Masa 35weeks haritu, saya kena cirit birit seminggu jugak. Cirit birit ni boleh jd tanda nak bersalin, boleh jd jugak ada keradangan pd perut/usus kita. Kadang² time mengandung ni perut kita terlebih sensitif dgn sesuatu makanan, even sebelum ni kita makan benda yg sama, tp tak pernah pun jd cirit birit. Yg penting, mommy kena keep hydrated, banyakkan minum air bila kena cirit birit. Ni yg doktor pesan kat saya haritu. Mmg la bila minum byk kita akan rasa asek nak kencing, tp itu lg baik dr badan kita jd dehydrated. Kalau rasa cirit birit teruk sgt sampai tak larat, tak boleh nak minum air, badan jd lemah, pls pegi hospital cepat² okay. Jgn fikir cirit birit tu sekadar tanda nak bersalin je, risau nnt memudaratkan diri.

Ikut pengalaman saya cirit birit salah satu tanda. Sbb saya cirit birit dlm 2 mggu, lepas tu keluar lendir mcm putih telur. Lepas seminggu air ketuban pecah. Saya dah selamat bersalin pd 38weeks

saya cirit birit dh banyak hari dh. seminggu lebih dh. tapi belum ada apa2 tanda lagi. skrg sy 37w 2days. harap baby baik2 saja. nak tido malam pun dh susah sekarang.

yes sis btul sbb dr i sndri cakap mcm tu. hri i nk bersalin i pergi ulang aling toilet 7/8 kali cirit. Dr kata awk nk bersalin ni salah satu tanda dia tu

Sy sblom nih sembelit,, nih 33weeks dok cirit pulak kerap Masok tandas prggy ank ke4 yg lain semua 38weeks bersalin mungkin salah mkn kot

I tahu i nak bersalin pun sbb baca artikel ni masa tu. https://my.theasianparent.com/tarikh-bersalin

Saya pn dah 37w 2d harini.. kerap juga asyik membuang lately.. tapi belum ada apa2 tanda 😅

saya sakit apa takda tapi cirit birit 6hari terus bersalin

1y ago

mcmna sis terus p hosp ya? sbb cirit birit je ke