bolehkah berpuasa awal trimester

Saya baru hamil lebih kurang 3 minggu-4 minggu. Boleh ke saya puasa? semalam okay alhamdulillah, haritu time perut cramp saya buka takut apa2. Sebab tak scan jumpa dr lagi. Jadi selamat ke?

2 Balas

saya pun sama hamil 4 mggu hrni .. dari start puasa smpai skrg sy xpuasa, dh try hari prtama puasa mmg xblh..perut asyik krok² lpstu naik plak gastrik saya...trus berbuka, lgipun awal kandungan xd galakkan sis ..baby perlu nutrien yg ckup utk mbesar...saya pun ada mngalami cramp perut smpai skrg..time tgh mlm kerap dia sakit cramp.

1y ago

Sy pn 4w4d . Perut rase berangin lpstu nk membuang pun susah . Sakit btul perut . Sy pn dh 2 hri tk puase