first time pregnant

Hi saya baru dapat tahu saya pregnant dan check guna pregnancy test lepas saya start rasa mual2 dan x sedap badan. lepas saya check last period skrng dh 3 mnggu. So ap next step dan ad apa2 nasihat untuk first timer macam saya tak?

18 Balas

Step seterusnya makan folid asid sis jgn putus.. buat buku pink selalu kandungan usia 12 minggu ke atas..

Tahniah 👏 start makan acid folic okay! Nnti 8w keatas dah boleh scan tgk baby 😍

congratss sis 😘😘 step strusnyaa da bleh p kk buat appoiment buka buku pink

Jage makan dan jgn lupa mon folic acid.. buat buku pink b4 masok 3 bulan k

Get blood test to confirm, then do check up again at week 6

buka buku pink kt klinik n jgn bt kije berat2 n reht bnyk2

5y ago

sllunya klu sah mngdung boleh buka dh..4W keatas...Tpi kne sblum 2bln kebwah buka nty kne bising dgn misi lmbt2 bka

Tahniah..mkan folid acid.beli je dkat farmasi

Tahniah awk...sy pon ary tu same cm awk

Tahniah..mkn vit.banyakkan rehat

Tahniah..jgn mkn nenas😁