PERSIAPAN SEBELUM & SELEPAS SELAMAT BERSALIN SERTA PERSIAPAN HARIAN BAYI. EXPRESS MAMA 🥺😥

SAYA BARU DAPAT TAHU SAYA HAMIL 5 BULAN. APA-APA PERSIAPAN SAYA TAK SEDIAKAN LAGI SEBAB AGAK TERKELU & TERKEJUT DENGAN BERITA NI. SEBAB SAYA CHECK SEBELUM NI SAYA TAK HAMIL,INI SAYA WALKIN HOSPITAL DISAHKAN HAMIL😥. SEKARANG SAYA BUNTU APA PERSIAPAN YANG PERLU SAYA SEDIAKAN UNTUK BERSALIN & BAYI YANG BAKAL LAHIR NANTI. PARA MOMMIES BOLEH TOLONG TAK LISTKAN APA YANG PERLU SAYA SEDIAKAN UNTUK HOSPITAL BAG FIRST TIME MUMMY,BARANG-BARANG BAYI LEPAS DILAHIRKAN NANTI,APA PERSIAPAN YANG SAYA PERLU SEDIAKAN NANTI?PERSIAPAN BERSALIN DIHOSPITAL,PERSIAPAN HOSPITAL BAG UNTUK BERSALIN,BERPANTANG & PERSIAPAN BARANGAN BAYI UNTUK HARIANNYA NANTI..#seriusnanya #ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #bantusharing

21 Balas

hmmm 🤤 barang penting keperluan baby : 1.Baju baby 2.towel baby 3.barut baby 4.Swaddle baby 5.Napkin baby(kalau perlu) 6.Pampers baby 7.Sabun, shampoo, minyak baby 8.Tilam baby 9.Booties and mittens baby 10.Blanket (kalau perlu) 11.Babykot (nak ok.. tak nak pun ok) 12.Buai (saya tak galak kan but sesetengah baby high demand nak buai😄) 13.Walker (saya tak galak kan tetapi ade sesetengah perlukannya) 14.Play mat (Harus jika mampu untuk keselamatan baby for tummy time ) 15.Toys baby ( supaya dia x bosan dan selalu bonding dengan baby ya👌) 16.Botol baby ( Lebih baik Direct feeding supaya baby tak nipple confused... bagi botol bila ade masalah nipple or kene pakai susu formula) Keperluan ibu: 1.pad wanita 2.barang berpantang (lain org lain cara) 3.Breastpump (incase ade emergency contoh.. baby kuning ke... or bengkak susu ke.. mcm mcm lagi ya) if boleh beli breastpump yg bukan manual👌supaya tak penat mengepam heheheh.