Tak suka jangan komen , dan boleh skip !

saya baru buka buku pink , ada masalah heart beat tak detect. ikutkan genap 9w3d dah , kantung dan janin nampak. cuma jantung xdpt detect lagi , lamnat atau mcm mana ye? ada kluar lendir darah tapi tak bnyak , its look like spotting. dari awal tau preg smp skrg still ada. ada yg kata bunting pelanduk , tapii saya takutt. ada tak yg sama mcn saya??? ##pleasehelp #firstbaby #bantusharing #firstmom

9 Balas

Klu ada darah kene refer doc. Nnt doc akan bagi ubat kuat rahim.. bahaya kalau ada bleeding ni.. even sikit. Sy dulu start dgn bleeding sikit2 n warna pink2 gitu.. doc bagi ubat kuat rahim. Threatened miscarriage kata nye. 50-50. Tp salah sy x bedrest betul2 mase tu.. last2 sy mc kantung gugur sndri. Sis kene refer doc & sis bedrest tau. Jgn buat kerja berat2. Badan jgn biar penat. Semoga semua baik2 saja sis🙏🏻

sy spotting masa mggu ke 7. banyak jugak dlm size 5posen. scan perut. nampak kantung tanpa fetal pole. doc takde bg ubat apa2. tp dia suruh bedrest. memg bedrest sungguh2. takde buat apa2. makan pun order foodpanda. baju suami pergi dobi. kite bangun mandi solat je. pastu tidur balik. bedrest 2mggu. ambik unpaid leave.

Saya masa spotting dulu terus refer dr, dr check heartbeat baby semua ok then dia bagi duphaston. Ni saya kena checkup lagi after sebulan sebab nak make sure baby ok then baru bukak buku pink.

sy pnh preggy,heartbeat nmpk time 7w. spotting & bleeding dr 6w - 13 w. wlupn mkn ubt kuat rahim tiap2 hri. still, bila bleeding mmg trus ke emergency. bby sihat smpurna lahir ♥

Trus pergi hospital wad kecemasan klau dh keluar selain drpd keputihan sbb takut sebenarnya ia dh gugur tp melekat kt bwh xbleh nk kluar

spotting mcm mana byk? cuba pg klinik pakar lpstu bgthu drg yg puan ada spotting. kena relax tk blh stress

Kalau dh buka buku pink,mesti nurse dah pesan dan tulis, ada pendarahan terus ke hospital

Once ada spotting/bleeding kena pergi hosp cek.

Ada bgtau dktr psl spotting tu?

2y ago

kadang kalau pergi hospital and klinik kerajaan dorang tak bagi pun ubat kuat rahim. saya saran kan awak pergi klinik swasta. scan condition baby, and minta ubat kuatkan rahim. dulu saya bleeding pun hospital government takde bagi ubat tu sampai lah saya gugur… padahal masa scan tu baby still okay…