Ada tak mommies yg alami sembelit teruk lepas bersalin?

Saya baru bersalin 12/4, dan tak dapat buang air besar sejak bersalin. Dah cuba pelbagai cara kecuali masuk ubat enema tu. Hanya keluar angin shj. Hari ni hari ke 13 masih tak dpt membuang. Perut dan punggung rasa sakit, nak duduk tak selesa. Boleh ke gunakan ubat enema untuk atasi sembelit lepas bersalin? #firstmom #seriusnanya #sembelitpadaibu

7 Balas

Saya tumis brokoli, ayam digaul dgn lada hitam n garam msuk air fryer, lepas mkn confirm buang air besar.. brokoli tu mkn bnyk sikit. lepas sehari bersalin saya dh start mkn alhamdulillah. saya pun tkut jugak tmpt jahitan tu terbuka ke apa tpi alhamdulillah tak, skrg dah 17 hari dlm pantang.