Buku Pink Nak Buka bila ya?

Hello saya baru balik dari klinik berdekatan, disahkan pregnant 4 minggu lebih.. Tapi hanya boleh nampak kantung (rasanya normal sebab masih baru kata doktor). Soalannya::: Bila nak buka buku pink? Tunggu lepas screening (7-9minggu) dulu ke atau pergi je klinik/spital gomen? hmm#pleasehelp #firstbaby #1stimemom #seriusnanya #jangandibully

1 Balas

Kebiasanya dlm lingkungan (8 > 12 minggu) tp pastikan jgn lebih drpd 12 minggu ye 😬Lagi 1 brgantung kpd klinik kesihatan / klinik desa di kawasan tempat tinggal awak jgk. Pengalaman saya, saya pergi klinik desa pada usia kandungan 8 minggu. Bawa document yg berkenaan & scan 2D yg saya buat kt klinik swasta. Slps tue, nurse bagi saya tarikh utk collect buku pink & terus start dgn first pregnancy check up. Start pada usia kandungan (13 minggu) ☺️

3y ago

baiklah awak. Thank you bantu❤️