Speech delay

Saya baru ank sorg.. Dan sekrg berumur 1 tahun 2bulan.. Saya tak sure yg anak saya nie ada speech delay ke.. Dya boleh sebut ma, pa, dah, gi, cing, kdg2 saya boleh fhm kdg tak sure bnda yg dya ckp.. Jd sya nk tawu adkah sebutan mcm tu mknanya speech delay sbb saya pun tk sure yg dya sebut tu bermkna ataw tak.#ingintahu

1 Balas

ok je to sis..klau speech delay bdak umr 2 thun ke atas tp stu perktaan pon xbleh nk sbut lg..mcm ank sdra suami sy,skrg umr 4 thun,xbleh ckap pape lg..klau nk ikhtiar,sis just urt bhgian tlinga ank je,picit slow smbil selawat..inshaAllah xde ap to