Normal ke?

Saya baru 7weeks. Tp normal ke kalau saya tak muntah/mual , ke mgkin bulan2 akan datang sy akn melalui alahan tu? Cuma skrg sy rasa nk tidurrrr je manjang 😅

11 Balas

Jgn diminta sis😅 saya pon dari awal memang takda alahan cuma rasa letih aja tapi still boleh buat keja bgerak sana sini.. Masuk jaa 7week + saya start alahan muntah loya angin, badan memang taklarat nk berdiri lama2.. Asyikk baring2 ja sepanjang masa

Normal .. lg bagus kalau takda alahan.. jangn fikir dan mintak 😭.. setiap pregnancy berbeza.. pengalaman setiap org berbeza.. Asalkan setiap checkup dan scan awak dan bby sihat, tu dah cukup..

alhamdulillah.. syukur la x de alahan.. saya prgnnt 2x, alhamdulillah Allah prmudahkn urusan kerja sbgai sorg jrurawat.. sye mgkin tak mampu nk kerja klau kne alahan trok ... 🥰

sy pun mcm tu juga mula2 tu. masuk 8w haaa amekkaw alahan smpi rasa tak larat sgt2. menanges tiap malam mengenangkan bila alahan nak abes 🥹🥹

Syukurlah klau tk munta2 boleh mkn xde mslah , sy ni dri 1week dh mual2 je mkn apa pun x boleh 😅

normal je sis sy pun xde muntah². just sakit kepala kdg² n skt pinggang.

Normal rasa nya. Sy xda muntah. Mual pun kadang2 ja tu pun sbb lapar 😅.

normal...sbb ada kawan sy tu dia hamil tpi tiada berlaku apa alahan

normal sis. saya pon camtu juga sebelum ni

Normal. Saya pun. Awak dh scan?

2y ago

Belum lgi