Perut menggelodak, badan berangin ni salah satu alahan ke?

Saya baru 7 weeks, tapi asyik rasa mual. Makan pun tak boleh banyak. Bila banyak mcm menggelodak, nak muntah tapi tak muntah, cuma loya je. Lepastu kena keluarkan angin dlm badan mcm "Erghh, erghhh" gitu baru lega rasa loya. Ini alahan ke apa eh? Confuse. Sampai bau suami pun rasa mcm nak loya. Pelik sungguh. #firstimeforme #advicepls ##pregnancy #pleasehelp

6 Balas

Hi. Biasanya sebab alahan. Tapi, kalau worst sangat, takboleh makan langsung, jumpa doktor. Saya 1st trimester macam tu juga, kena pulak time bulan puasa. 😌