Kaki krem atau sakit masa 1 trimester

Saya baru 6 weeks and this my first pregnant .. normal ke ye kaki sllu rasa krem atau sakit sbb saya berkerja 12jam selalu letih

4 Balas

bg saya itu tnda awak kurang rehat, nutrien dlm bdn kurang , kalau berlarutan boleh je g jmpe dokter ,, cm saya dulu saya kerja 12jam tnpa duduk cm saya jmpe dokter yela dulu first mom bnyk kena belajar , so dokter saran kn susu if lalu ngn susu , if tak lalu ngn susu ambil pill cm saya saya rela susu dari pill , tak semua org boleh accpt pill and susu ,, depend pada awak sndri ..

2w ago

Ouhh terima kasih atas suggestion .. sbb rasa kadang2 x larat sangat tapi saya perlu kerja

tu tanda badan kurang kalsium, awak beli la pil kalsium utk pregnant kt farmasi.. sy time pregnant malas minum susu tp mkn pil kalsium je..

2w ago

Ouhhh ye ke badan perlu kalsium ye.. terima kasih ye share

Banyak sebab; antaranya kurang rehat, nutrien dlm tubuh kurang. Buat pemeriksaan dgn doktor.

sy sering kne walaupn pakai stoking sejuk panas pon klo nk kne dia kne jgk.. simpul biawak

2w ago

sbb badan kurang kalsium.. mkn pil kalsium sis, beli kt farmasi.. sy mkn tu je xminum susu pon..