New Mommy

Saya baru 5 minggu, biasa ke kalau rasa perut cramp & sakit belakang? #SeriusTanya

7 Balas

normal klau dye cramp kjp ii.. x skit sngt.. sye dh 15w pon kdng ii kne mcm tu.. nurse ckp tu dlm fasa pernempelan.. jgn lasak ii je..

yup. tapi kalau cramp/sakit teruk, boleh jumpa doktor minta check up. boleh jadi simptom ectopic/ancaman keguguran

6mo ago

@nana yaa betul tu semua normal sbb rahim nak berkembang.. sbb tu ada rasa sakit skit2 tuu

antara tanda2 awal pregnan mcm tu la... cuma Kalai yg sakit melampau tu kena alert la. pergi jumpa doktor...

biasa je sis saya smpai 7w cramp lepastu ok dh , kalau teruk sgt boleh refer dkt klinik terus

Normal 5w perut cramp…nnti 8w boleh dh pi scan..yg pnting jga mkn

Sy tgh alami skrg ni... Huaaa..... 7weeks...normal org ckp...

normal sis...