Suami dan susu badan

Saya bakal first mom.buat masa ni susu badan blum keluar lg..soalan sy, waktu hamil atau lps lahirkan baby, if sy bersama suami dan suami main2 bahagian breast mcm hisap2 ke, what if susu bdn sy keluar? Sy tahu ianya xsalah. Tp bnda tu xpotong mood ke sbb kita kan simpan susu utk anak..sorry jgn kecam.Sy cuma nk tahu shj dan prepare utk next.

4 Balas

boleh je..tak potong mood pun sis..sebab nya susu badan sentiasa ada.kalau masa pregnant pun, blh aje.colustrum tetap ada selagi baby tak keluar.bila baby keluar,dalam 2 hari awal tu still colustrum.hari ketiga biasanya baru keluar susu badan sebab hari ketiga baby dah mula perlukan susu badan.ni pengalaman sy la.ok sis.semua yg dah diaturkan cantik je sis.suami pun boleh je share.jgn pikir lebih². ok² aje. 🙃

11mo ago

oh okay...so dkt2 nk bsalin la baru bsama ya..sy alhamdulillah 36mggu..rasa awal lg..sbb kalau boleh dok doa utk 37-39mggu (early-full term)..tkut jg nk bsama skrg

after u delivered, once ada ransangan dkt bahagian breast especially bahagian areola and nipple, mmg akan keluar susu. for certain husband, mmg x suka lah sbb bila hisap je ada susu. and benda tu mmg x boleh elak pon. unless u jgn sentuh bahagian breast, or u mmg dh xde susu.

11mo ago

oh fhm..baik2... sbb kalau bsama tu, antara foreplay plg berkesan utk sy adalah suami bermain di area situ..baik2..tq utk info ya🙂

park

parl