Bahaya ke kerang

Hi, saya bagitahu suami saya yang darah saya kurang dan pucat. Suami sarankan makan kerang..bukankah kerang adalah makanan yang perlu dielakkan seperti mayonis, telur separuh masak juga? #7bulan#pleasehelp #ingintahu #firstbaby #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

Bayam pun tinggi dgn iron so boleh bantu tambahkan iron dlm darah. X semestinya kerang. Byk lagi makanan yg boleh tambahkan iron dlm darah. X pun cari supplement yg sesuai tapi dapatkan rujukan doktor dulu

3y ago

Okay terima kasih atas perkongsian hehehe

Kerang boleh je makan. Cuma jangan ambik berlebihan & jangan makan kerap. Tapi jangan makan mentah pulak🤣

3y ago

Oh yeke, baik terima kasih heheheh