Tiada alahan, sekadar sentiasa lapar & kerap kencing...

Saya baca pengalaman orang lain yg tiada apa2 alahan ni agak merisaukan ya..ada yg kata semacam petanda nk gugur... Ramai ke yg mcm saya, baby lahir sihat wal afiat... Sy baru 9m..#firstmom

8 Balas

yg awak baca tu semua pengalaman sis. lain org lain pengalaman dia masa mengandung. normal je bg sesetengah ibu tak ada alahan langsung masa prgnant. kalau u dah pergi scan and everything ok u pun tak discharge or sakit2 yg keterlaluan should be ok sis. yg mengalami tade alahan and kata tu gugur tu maybe dtg dgn simptom lain2 contoh keluar sporting or bleeding ke. pergi scan sampai 11w or 12w belum nampak janin ke. so tak boleh depend on pengalaman org sgt. baca setakat ambil rujukan boleh but jgn biar kan apa yg kita baca tu buat kan kita pula tak senang duduk. kalau kita ada instinct yg tak best u boleh je g mana2 swasta scan baby ok. just enjoy and take care

8mo ago

btul3🥰... sbnrnye ramai je yg xde alahan... syukur sgt, xde.... kalau ade, mau susah sikit nk pegi keje

sy pun first mom, xda alahan langsung. now dh 14week. minggu ni minum air gula. aritu dpt tgk scan bby bergerak tgn kaki. so cute. jgn risau ya mommy, setiap org berbeza simptom mengandung. so kita enjoy je ya our pregnancy okay❤️ sy pun kdg2 bila terlalu byk baca org ckp. dh mula risau. tp kita xleh fikir mcm2. nnti effect bby. so kne positif ja. insyaAllah Allah permudahkn urusan kita semua para mommy ya💕

8mo ago

btul laa.... baca byk sgt kadang menakutkan.... tp aritu mmg sy ade tnye doktor da.... semua ok, normal jugak doktor kate xde alahan ni😍

sy pn 1st mom nk msok 13w da..sma la xde alahan, sntiasa lapar and slalu kencing...sy tny misi sy normal je xde alahan nie..lain org lain alahan ny..yg penting masa scan heartbeat baby ok and ukuran baby sama ngn week dia xde apa nk d rsau kn..😊 klau ada bleeding atau keputihan yg mlampau cpat2 pegi hsptal tau..jgn skip ubat yg misi or doc kasi..jgn stress²..😁

8mo ago

insyaAllah... same la kita 13w++....sy da ok... syukur jugak xde alahan... nk buat kerja x tergendala.. minggu dpn nk minum air gula... hahhaha,, hrp2 semua okay sahaja🥰

Sy 14week. anak first. umur 32. takde alahan jugak . cuma perut cramp & sakit tulang blakang je sikit2 . tp masak mmg tak boleh langsung dr awal preggy. 😂😂😂 kdg2 baca pengalaman org lain2 risau jugak slalu jd overthinking. Tp insyallah positive je insyallah Allah pelihara kita & baby. enjoy our journey & take care

8mo ago

awak ... kite serupa.. due 25 apr🥰cramp kdg2 kan... tp kalau baring kt lantai atau kat bawah bukan katil, mmg konfirm sakit belakang... nk tekan bg bunyi kat pinggang x berani.... huhuhu

saya pregnant takda alahan takda craving makanan takda apa apa just gatal kulit je😂 insyaallah takda apa apa kak. kena fikir yang baik baik je, jangan fikir benda yg belum jadi♥️

9mo ago

hehhehehee, baik... kene think positive kan☺xsabar nk tggu bukak buku

saya alhamdulillah tak ada alahan yang teruk.....cuma bau masak tak boleh.....selera makan ada kurang.....mual sikit2 ada....tapi skrg dh nak masuk 15week selera makan makin pulih....

8mo ago

alhamdulillah... skrg da 13w...da bukak buku pink... rase lega bnyak🥰

mcm Sy, ank first alahan MKN ubt jer terus muntah ..Skrang pregnant ank ke dua alahan xleh buat bincang..normal jer sis...hehe btw kita sama lapar n kencing jer kerap

8mo ago

hehhehehhe... syukur jugak dpt merasa xde alahan ni... 🥰

sy Pon xda morning sickness

8mo ago

semoga berterusan🥰, salah1 rezeki jugak tu