Adakah anak dah boleh berjalan di usia 10 bulan perlu risau ?

Saya ada trbaca satu story whatsapp kwn sy yg dia risau anak dia di usia 10 bulan dah boleh berjalan dan mahu refer KK . Adakah perlu kita refer KK klau anak kita boleh berjalan kurang dari umur 1 tahun sbb anak sy boleh berjalan di usia dia 11 bulan atau itu normal sebab lain anak lain perkembangan dia ?

20 Balas

smua ank pkmbgan nya bbeza2 sis,nurse nk tgk sja..sbb dlm buku kna rekod apa2 pkmbgan baby..

Takpe la mom. Anak semua berbeza. Jangan risau sangat. Kita monitor je anak anak Kita.

Normal awak . Anak sy 9 bulan dh berjalan . Umur 1 tahun bru tumbuh 1 batang gigi

ank2 sheikh muzhafar sume berjalan awl..normal je.tahap perkembangan ank berbeza

Ank kdua sy mula jalan masa umur 11bulan,mmng jenis hyper skit lah.

Normal mommy. Alhamdulillah anak dah move new step.

Normal. Lain anak lain perkembangan tumbesarannya.

Normal. Nothing to worry

Lain ank lain prkmbgn

normal