Travel Dengan Bayi

Saya ada soalan, macam mana ibu2 sediakan makanan untuk bayi yang baru boleh makan masa tengah travel / bercuti dalam 2 - 3 hari? Saya cadang nak bercuti bulan Jun nanti. Tapi masa tu anak saya dah 8 bulan. Saya jadi terfikir macam mana nak sediakan makanan dia di hotel nanti. Perlu ke saya bawa makanan segera macam nestum? Sekarang ni anak saya baru umur 4 bulan. Jadi kalau travel pun, memang tak risau apa. Sebab minum susu je. Boleh ibu2 semua share experience bercuti dengan baby dan cara sediakan makan dia? Terima kasih.

1 Balas

Macam sy ritu bw bby cerelac jnis beras dan juge beras gandum + madu.. bancuh dgn susu bdn.. kalau sis ada buat steam sayur bayam...labu.. keledek ke yg dh dfrozen kn pn blh bw dlm bekas nti smpai hotel sis pnskn dgn rendam.air pns tuk cairknnya..atau bwk alat steamer..(kalau xnk cmpur susu bdn sis blh bncuh sikit dgn air pns cerelac trsebut).. dan jika dkt hotel ms breakfast ada dorg serve bubur kosg tnpa garam sis blh suapkn bby bubur trsebut.. bg bby mkn buah yg sis dh siap frozen dlm bekas mcm puting tu pn blh dr rumah letak dlm beg yg ada box ice nti smpai hotel trnsfr dlm fridge 😉jika sis nk brjln2 dan nk tgglkn mknn bby dlm fridge ..sis blh mntk hotel bg sis extra kad akses bilik tuk make sure bekalan letrik bilik tidak stop ms kita kluar brjln..... Di sini sy sharekn juga link ttg cerelac tuk bancuh dgn sayur or buah yg dh kita potong or bekukn hrp blh mmbntu sis tuk d bw ms travel jika travel dlm malaysia.. 😉 https://youtu.be/FePpCILzQD8 https://youtu.be/r9N249IYptY https://youtu.be/eTDAJu9Sqfk

4y ago

Sm2 😉