Konfius sakit contraction?

Saya ada rasa sakit dekat bahagian bawah, rasa macam menyucuk. Kdg tepi celah kangkang, sakit dekat ari2. Sakit sangat, kadang sakit tu datang kerap, pastu dah okay, konfius nak kena gi hospital dah ke atau xperlu lagi.. Sebab xde tanda keluar darah dan lendir lagi, air ketuban pon belum pecah.. Situasi yang mcm mn ya patut kita pergi hospital dan itu adalah tanda sakit nk bersalin..? Ni pengalaman pertama saya, msa period dulu pon x pernah lgi rasa period pain, just sakit pinggang Saja.. Help me! #1stbaby #37w4d#1stpregnnt

9 Balas

Pengalaman mse sy da nk bersalin tu xperasan contraction yg berjam2 tu.. Sedar2 pg ingtkn terkencing rupanya ketuban da pecah sendiri.. Time tu rasa sakit contraction 5 minit skli.. Dlm otw ke hosp, 1 jam mcm tu nurse check 8cm.. smpi LR da 9cm.. Terus bersalin.. suami x sempat nk smpi mse tu dia sangkut jem roadblock time pkp 1st tu.. Sy naik ambulans.. Alhamdulillah.. Puteri sy sihat... 4months 24days

kalau sakit semakin kerap contoh 5 mnit sekali dah ada tanda2..boleh terus p hospital @ nak tggu air ketuban pecah dulu pn xpa..tp ikut org gak ada yg pecah ketuban x lama lpas tu bby nak kluar dah..

klu nk pergi hspital check dlu pn tkpe. sbgai bjaga2. lain org lain cara lain sakitnya. lgpun awk dh sarat. yg penting kiraan baby kick tuu stabil mcm biasa.

sy pun confuse semua simptom sama mcm tt. bru 36w5hari ni. haha nak pegi hospital ke tak ea. baru nak siap2 pegi dah ok pulak xde sakit adoii lah dilema betul haha

Sme la sy,, trs skit dekat ari2.. celah kang2. Tp skit kjp2 je. Pstu ok.. due esk.. tp bby cm xmo kua lg.. doa kn sy smge bby cpt kua sht& slmt😊

4y ago

Da bslin ke?

Betul. Saya siap ada lendir darah. Bila kol doktor,doktor kata.. Kalau tak sakit, tak payah datang. Ada contraction tapi tak lah kerap sangat.

sama dengan sy, sy baru 35 weeks. confius betul kalau sakit tuu datang, semoga urusan kita sama2 dipermudahkan yee sis. in shaa Allah🌸

senang je... klau mcm tu gaya, rasa mcm sakit perut nk teran berak baik g check... sakit tu rasa non stop...

Sakit contraction nak bersalin mmg tersangat la skit sehingga kerap sgt ..