Tips gemokkan badan

Saya ada masalah underweight.. Saya pregnant dah 8 weeks tapi berat tak sampai pun 40kg.. ? Tolong sesiapa yang ada tips, meh kongsi bersama untuk naikkan berat badan.. Sebab next month nk ke klinik lagi.. Nurse mesti bising sbb berat tak naik.. #firstbaby #baby2020

1 Balas

De alahan x? Sye dari awal prgnt smpai 4 bulan berat trun je. Xnaek2. Trun tu ye. Msok 5 bulan start naek. 6 bulan mkin laju naek. Smpai ke skrg mkn ckit je je laju je nk naek sekilo smpai nurse tnye mkn bnyk sgt ke pdhl sye mkn sama je kuantiti mcm masa awal prgnt. So xpyh riso. nt bert akn naek samping besar bby nt

5y ago

Normal. Kdg perubahan hormon. Nt brt akn naek juga sbb bby mkin besa jd automatic bby tu brt. So kita pon akn brt juga. Tp kalo berlanjutan smpai ujung trimister 2 pon xnaek tkot bby kck or x besar dlm rahim.