Darah Tinggi Ketika Awal Kehamilan

Saya ada masalah darah tinggi ketika hamil. Mencecah 140/100. Kena buat daily bp test. Ada tips tak untuk turunkan bp? #firstmom #pleasehelp

3 Balas

Minum susu, yogurt, kurangkan caffeine, makan sayur-sayuran hijau, kurangkan pengambilan garam. Elakkan makan daging, kerang or makanan2 yang menambah darah. Makan buah apple, oren, buah pear, kiwi. Boleh try oat jugak. Lepas tu cuba bersenam.

bykkn exercise, jaga pemakanan👍🏻 bykkan berdoa.. smoga d mudahkan urusan sepanjanh pregnant & bersalin nti ya sis

makan peria