Due 23/12/23 masih xbersalin lg

Hi smua ibu2 sy due 23/12 masih xbersalin lg. Bby masih selesa lg kt dlm ea. Misi kk tmpt sy suruh wt ctg time edd tu 23/12. Dh buat ctg scan smua jantung baby ok normal bby pon aktif sgt, doc pon suruh balik n dia bg tempoh lg sminggu. Ni dh kira overdue kan. Klau xde tanda melahirkan dlm sminggu ni kne apa ea. doc bg date utk serah diri ke. Serah diri tu kira kne induce ke. Takotnya paksa bersalin. Ibu2 ada pengalaman mcm sy ni x tlg sharing tq ibu2. ##pleasehelp #bantusharing #40minggu #momtobe2023

6 Balas

masa serah diri kena pergi LR terus. nanti dktr check jalan, buat ctg nk monitor ada tak contraction. mmg kena induce klu dh smpai kena serah diri..klu xde bukaan lg induce ubat, klu dh ada sikit bukaan induce belon. klu dh active labour induce drip.

samalah dengan saya. masih menunggu air ketuban & tanda2 lain. tapi kalau xde jugak mmg serah diri ke hospital 27/12 ni. sama2 kita doakan supaya proses bersalin kita baik lancar dan dipermudahkan amin2

sama due dgn saya sis,blm bersalin juga,tiap tiap hari pi KK cek jantung baby,and 26hb scan baby balik nak tengok air ketuban,kalau tak bersalin lagi dokter KK akan refer pi hospital serah diri

sama laa saya sis..saya edd nya esuk...tapi still xde tanda nk bslin..abg kakak nyaa kluar awal..ni dh dpt trikh serah dri..harap sgt dpt bslin b4 that date...sakit2 smuaa dh rsa..cuma x kerap

Saya pun sepatutnya due hrini..tapi masih tk bersalin lagi..semoga dipermudahkan segala urusan aminnn..seram pulak kalau nk serah diri tu🥲

Yep bila kena serah diri tu kalau masih takda bukaan kena induce belon, ubat or drip. Kalau takda juga czer