Minum susu lebihan pregnant semasa pantang, boleh ke?

Saya ada beli susu anmum untuk minum masa pregnant. Susu anmum ada lebih, sayang pulak if nak buang. Boleh ke buat minum masa pantang?

3 Balas

Boleh, banyak kan minum susu. Boleh banyak kn susu badan dan boleh bgi nutrien yg cukup untuk badan kita sembuh selepas bersalin. Kalau dbf, lgi digalakkan minum susu. Sebab badan ibu yg dbf ni selalu nya kurang kalsium.

Boleh je, saya pon minum. Sebab susu mengandung ni function sama untuk susu ibu yang menyusu (susu untuk pregnancy and lactation)

Takde masalah sis boleh aja. No harm at all yg penting belum expired 😊