Anak susuan

Saya ada anak umur 2 bulan .. pada masa yg sama saya nak ambil anak tak sah taraf jadi anak angkat .. saya terfikir nak jadikan dia mahram saya .. tapi saya tak tau syarat² nak jadikan dia anak susuan saya .. boleh tak mommy² terangkan ?? Saya dah bincang dengan suami .. suami izinkan #seriusni

3 Balas

Kalau dari segi syar’ie, senang je. Susukan dia sampai kenyang sekurang kurangnya kenyang 5 kali. Tapi dia tak boleh umur lebih 2 tahu

Xda pengalaman lagii.. ☹️ tapi sy hrp segala urusan sis dpermudahkan aamiin

saya jugak bgitu sis... saya nak jadikan baby angkat saya tu anak susuan