Perut mengeras

Saya 38w4d. Tiga hari lepas masa checkup di swasta, dah ada bukaan 2cm. Tapi bila ctg contraction masih sgt mild dan jarak2. Jantung baby pun masih ok. Dua hari lepas ada tanda coklat sikit tapi sekali tu je. Perut on off keras tapi tak sakit sejak checkup tu sampai harini, kadang rapat2 sampai 10min apart, tapi lepas beberapa jam jarak2 semula. Masih boleh tidur malam walaupun terbangun beberapa kali. Biasanya berapa lama bukaan 2cm ni ye? Confuse bila perlu ke emergency semula.

1 Balas

sis tak g hsptl ke.. tkut dah ade bukann balk

3y ago

masa checkup tu doktor suruh dtg semula kalau sakit kuat jadi 10 minit apart atau ketuban keluar. Tu yg confuse tu sebab tak sakit lagi, perut mengeras je. Tanda lain pun takde dtg lagi