38week baby gerak slow

Saya 38w baby gerak slow2 je tupun lama2 sekali.. tak macam biasa.. sebelum ni gerak aktif la jugak daripada sekarang slow pastu jarang2.. mommy lain ada macam saya tak boleh kongsi? Sebab apa?

2 Balas

Kalau saya tu sebab dah nak beranak

2w ago

Saya mula rasa time 35w.. Kena usik2 baru gerak tu pun gerakan malas.. 36week3days saya bersalin.. Ni anak second.. Anak first saya pun sama mcm tu juga.. Tp ikut org juga kot. Sometimes kalau kita tak sihat ke baby kurang gerak.. tp kena pastikan cukup 10 gerakan 9am-9pm.. Kalau tak cukup terus g pac.. kawan saya gerak slow juga x cukup kick.. pergi pac rupanya baby terbelit tali pusat terus operation..