Berat Bayi Dalam Kandungan Kurang Dari Usia

Saya 35w, berat baby baru 1.8kg.. Doctor kata usia dia sepatutnya berat 2kg atau lebih.. Ada ibu berpengalaman macam saya tak? Macam mana naik kan berat badan anak dalam kandungan ni ya? Apa permakanan yang perlu saya amalkan?

3 Balas

Yeke tpi takut nti baby lahir takut ade prob,mcm saya 36weeks5 days baby 2.8kg.cuba amalkam vitamin C dan perbanyakkn minum susu.nak baby cepat besar minum susu anum.tpi jgn mkn manis sngt ye.

Mcm sy ari tu mkn ubat salah cara, susu kejap minum kejap tak, protein pon tak amek sgt sbb mkn telur je spjg pregnant..last2 bile tau, cepat2 mkn, alhamdulillah bertambah sikit..

Banyakkan minum susu puan