Hi mommies

Saya 34weeks , dah seminggu sakit area vagina and celah peha ( belah kiri ) . Sakit dia tu rasa mcm ngilu bila nak bangun dari tido , duduk , pusing kiri or kanan bila baring . Kadang nak bangun pergi tandas pon seksa . Normal ke rasa macam tu atau saya kena pergi PAC ? #ingintahu #firstmom #pleasehelp

2 Balas

normal sis sebab baby dah ke bawah. kalau baby dah engaged lagi la sakit 😅 sis kena banyakkan buat senaman utk 3rd trimester. pergi PAC kalau dah turun tanda atau sakit contraction setiap 20minit

1mo ago

Okiee sis , thank you 🥰

Normal. Sbb kedudukn baby juga dh ke bwah & kdg bila baby begrak2 pn jd dia tekan belah sna. Nti nk dkt bersalin lg la nk langkah bjln pn rsa sakit. Rajin2 buat stretching.

1mo ago

Okiee Terima kasihh 🫶🏻