Banyak berjalan

Saya 31weeks . Dah boleh banyak berjalan n bersenam ringan ke ? Byk berjalan kdg sakit jgk dkt perut ni n perut mngeras. Seriyau jgk. Normal ke ? Teruskan je ke ? Atau 37weeks keatas bru boleh buat smua tu ?

1 Balas

Better stretching, bersenam ringan sejak awal preg, so nanti dah hujung2 badan tak malas & tak terkejut. Sy sejak sblm preg mmg bersenam, time preg pun byk gerak n buat stretching / senaman ringan, so bila hujung2 badan tak rasa berat, lemah lemau. Sakit2 preg pun sikit2 je tak mcm org lain. Alhamdulillah