10 Kali tendangan

Saya 30w dan ini kandungan kedua.. saya WFH Dan jaga anak 2y.. saya tak tahu macam mana nak kira tendangan sebab terlalu busy.. kadang2 petang pukul 4 baru teringat kene check tendangan.. Allah tak taw nak buat macam mana.. saya terpikir macam mana la ibu2 yang jaga anak ramai anak dan nak pantau kandungan.. kadang2 dah ingat teringat tapi anak dalam kandungan just gerak2 then sambung keje lain.. lepas tu lupa 😅

2 Balas

checkup kt kk ke atau klinik swasta? bukan patutnya mggu 28 dia dh start ajar ke mcmna nk kira? better sis pergi klinik swasta n mntk doc ajar lg skli. dyeorg x marah pun. klau takut lupa set alarm. lg satu tendangan baby boleh rekod dkt app kick counter dlm app asianparent ni jugak so nnt boleh refer je once nk tnda kt buku pink. dlm buku pink n google pun ade mention cara mcmna nk kira. google la sng sbb byk sikit info

saya set alarm pukul 9 dan hantar whatsapp ☑️ kat suami tiap kali baby bergerak. senang siap ada waktu lagi. tinggal nak transfer kat buku pink je nanti