Having sex while Pregnant with fibroids 15weeks

Hi saya 15weeks pregnant with fibroids 3cm location fibroid tidak menganggu bayi & doc cakap tidak merisaukan masih boleh bersalin secara normal/czer. Cuma sepanjang minggu 15weeks ni saya ada keinginan untuk bersama husband. Boleh kah saya mendapat pandangan semua boleh ke sex bersama husband dgn kondisi saya ni? Perlu condom? Boleh buang dalam? Posisi yang macam mana yang selamat? #bantusharing #ingintahu

5 Balas

boleh je sis nak bersama saya pun dulu ada fibroid jgk 4cm dkat depan pintu rahim lagi...mula risau jgk tak blh nak bersalin normal alhamdulillah semua di permudahkan...mase 3rd trimester fibroids tu kecut sndiri...doctor saran klau nk bersama cari posisi yg kite selesa...yg penting jgn ganas2..🫣🫣 jaga makan jaga kesihatan

10mo ago

Tq share awak 😊

boleh je, bersama & buang dlm. sy dari trimester pertama smpai ke ketiga bersama dgn suami, buang dalam 😂 ada fibroid juga 11cm. tak ganggu baby pun, dia kan duk dlm kantung

10mo ago

fibroid tu ketumbuhan ke? n mcm mna detect dia ad tu?

For me, the best you minta advice from your doctor. Throughout my pregnancy, anything I akan consult dengan gynae I including soal bersama suami isteri.

10mo ago

yeah, sebab doktor tengok kita. tanya kat sini keadaaan org lain²

Saya rasa boleh je untuk bersama, tapi cuba tanya saranan doktor.

boleh bersama spt biasa