Pengalaman Gbs

Sape pernah kena gbs? Boleh share pengalaman persediaan persiapan untuk bersalin dan selepas bersalin?

2 Balas

sy +ve gbs. due bulan 1 tahun depan. xde persediaan pape pon. sbb doctor kata tak perlu risau. bila dapat detect awal nnt masa nk bersalin inform doctor dkt hospital supaya doctor dapat on antibiotik awal dekat kita. selepas baby lahir. paling lama akan dipantau adalah 48jam. kalau xde pape baby dn awak boleh je balik.

Saya ada gbs and now doctor dkt kk bg mkn ubat antibiotik then after 2week dtg check up dorang akan swab balik nk tgk result mcm mana. Tp selalunya gbs ni masa nk bersalin nanti dkt hospital dorang akan drip antibiotik dkt kita.