Request induce

Hi sape kt sini ada pengelaman bersalin induce atas request sendiri kt doktor? Contohnya minta tarikh sekian2 nk bersalin awal dlm 38-39 week sebelum due atas sbb peribadi)Swasta la kut kan kalau govt dorg msti xbg) boleh sharw pemgalaman tak? #ingintahu

2 Balas

slalu nya kalau antara 38w kebanyakkan baby dah keluar .. x byk yg ontime ikut due .. kalau ada masalah kesihatan atau overdue je doc bagi induce .. kalau sis dah 38w blh je try induce semulajadi mcm minum kelapa ori ke .. turun naik tangga ke .. tpi tu x jamin akan menjadi sbb depend jugak ada yg buat induce semulajdi tpi baby still sronok dok dlm perut😂

rasanya jarang org mntk induce sendiri. sbb so far ramai ckp induce kdg2 jauh lebih sakit dr normal contraction. if awak call hosp swasta awak boleh je dyeorg jawab ni boleh ke tak sbb awak pun plan nk bersalin swasta kan