Threatened miscarriage 9week

Sape kat sini pernah bleeding awal kehamilan, Pastu baby dapat survive sampai lahir ? Bleh x share mcm mane korang jage dr segi rehat, dn pemakanan... Sye baru keluar wad sbb bleeding kandungan 9w... Tapi xde sakit ape2... Cume bleeding... Penuh tisu jgk... Darah tu dlm mase 2jam je die keluar... Pastu xde dh... Ad stitik due mcm hujung2 period tu je.... Dokter ade scan baby, alhamdulillah baby okey2 je... Kantung pn cantik lagi... Cek kut bawah pn okey... Xde jalan terbuka... #firstmom #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

14 Balas

🙋🏻‍♀️ 10w threatened miscarriage , darah keluar banyak 1 hari 2 pad full ( on first day bleeding ) pergi emergency hospital. Scan xde tanda2 nk miscarriage semua okay. Doktor ckp 50/50 sama ada janin nak gugur ataupn janin tengah proses tanam @ nak melekat pada dinding rahim. Doktor bg 2w utk dtg balik appointment. And within 2w tu bleeding mcm period ( mse ni xblh buat kje berat lgsg, jge btul2 ). & makan ubat kuat rahim yg doktor supply kan. Ngam2 ckup 2w. Bleeding stop.. Alhamdullilah my baby survive and strong. Now I’m 34w ( note : better u pkai pad utk monitor kot ada keluar lg tak )

7mo ago

alhamdulillah... suke bace mcm ni... sye bleeding x banyak... x penuh pad pn.. suku je kot.... g kecemasan, scan baby alhamdulillah okey....

Saya threatened miscarriage sblm buka buku pink .. buka buku pink masa week ke 10 .. saya terpaksa bedrest dlm 2 minggu lebih dan cuti tanpa gaji selama sebulan .. then naik kerja suasana tu terus jadi mcm toxic sbb saya minta kwn² fhm yg saya tak boleh angkat berat atas nasihat doctor dan nurse .. Tapi biasalah manusia selalu tak boleh terima .. saya teruskan bekerja selama sebulan kemudian saya hantar notis berhenti kerja .. Alhamdulillah kandungan da masuk 36 week ..

7mo ago

awk bleeding brape hari sis ? faham perasaan tu... drpda org x paham keadaan kite, baik kite tenang2 kt rumah je kn

anak first sy x survive, 15 weeks ade bleeding baby terus keluar sndri. now tgh pregnant anak kedua 9 weeks, ade bleeding jugak sikit. tp baby masih ok. sy masih keje, mintak light duty je. kalo hari cuti sy bed rest shj. balik kerja pun bed rest jugak x buat apa2 keje rumah pun. jaga makan, jaga tidur. jgn stress. InshaAllah dipermudahkan. doakan 2nd pregnancy sy ni survive 😊

7mo ago

sye bru dapat duphaston, makan 1biji 2kali sehari... sis mkn mcm ni jgk x ?

Saya. Threatened miscarriage masa pregnant anak sulung. Bleeding masa 9 w & 13w tak silap. Terus saya berhenti kerja & bed rest. Literally berehat jaga kndungan je sebab dr kata fragile. Makan healthy food macam biasa. Kerja rumah/masak semua saya tak buat sampai kandungan reach 6/7bulan. Dr bagi ubat duphaston untuk saya makan. Alhamdulillah baby ok sampai bersalin.

7mo ago

Masa 9w tak sakit. Tapi masa 13w sakit sangatsangat. Pinggang semua sakit nak berdiri pun tak boleh. Sampaikan dekat hospital dorang bagi wheelchair.

Sy pun threatened miscarriage masa 6week smpai 12week . 3 kli juga pgi emergency cek sbb bleeding truk .. doc kata myb proses nk mlekat dkt dinding rahim so doc bagi duphaston n sy bedrest tk buat kerja apa pun kcuali mndi n mkn kerja smua suami yg handle .. alhmdulillah bby survive smpai skg dah tkda bleeding .. cuma kena pntau shj tiap bulan sbb uri bby dkt bawah

5mo ago

Saya bleeding sehari 2 mcm tu smpai la blnjutan 12week . Now tkda dah alhmdulillah …

Sy pernah masa kandungan pertama.. 18 weeks.. Bleeding yg sakit sgt perut.. Lepastu kna suru rehat jangan byk bgerak selama sebulan.. Sebulan tu baring dan dduk sja.. Dlm sebulan tu mmg ada ja drg.. Separuh pantyliner.. Skg anak dah nak masuk 4 tahun.. Yg kandungan kedua msa 6 weeks ada bleeding.. Doctor bgi duphaston utk kuat rahim.. Semoga semua dpermudahkan..

7mo ago

lama jgk nk stop darah tu ye... sye hari kedua ad keluar mcm ujung2 period tu, x lekat dekat pantyliner... bile sye masukkn cotton bud je ad lekat warna brown... xde darah dh... tp tetap risau jgk... skrg bedrest je... smua keje suami buat...

Saya threatened miscarriage. Tak dapat survive. Makan duphaston, bedrest still xdpt survive. Gugur 8w, kantung keluar sendiri. Dr kata duphaston tu fungsi dia kalau baby kuat, ubat akan bantu utk survive. Kalau baby tu tak kuat/tak jadi, ubat tu bantu utk keluarkan.

7mo ago

First scan nampak kantung & yolksac. 2nd scan sebab bleeding nampak kantung kosong takde apa.

saya masa 12 week threatened misscarriage.. turun darah.. sya mmg fully bedrest..hanya bangun bila ke tndas sahaja.. mkn mnum smua d katil.. alhamdulilah 2 minggu juga bedrest..selamat melahirkan baby boy 15 Jun lalu ..

7mo ago

sis bleeding brape hari ?

Hi sorry ni saya serta kan gmbr bleeding. Ni anak kedua. Anak pertama tak pernah bleeding mcmni. Saya rasa cramp pingang dan perut. Ade antara semua berpengalaman mcm saya?

7mo ago

Ya Allah... sye bleeding jgk tp xde sakit ape2... cume darah je keluar... sis dh pegi hospital ke ?

Saya threatened misscarriage. Tak dapat survive. Doctor check kantung pon dah kabur mmg tanda2 nk keguguran. Tunggu dia keluar sendiri je.. kandungan saya 7 weeks.

7mo ago

Ya Allah... x dapat bayangkn mcm mane... Sye plk doc scan baby, semua okey... cume risau sbb sebelum nu susah nk lekat... bile lekat ni bleeding plk... anxiety sye