Keputihan trimester kedua

Sape kat sini masuk trimester kedua keputihan asyik keluar je ?? Tapi x bau busuk n x gatal... Harap sye x keseorangan 😅

21 Balas

Sye terimester kedua ni banyak pulak tapi tak bau dan gatal .. masa trimester pertama tak ada kemudian ada lepas tu tak ada Smpai masuk trimester kedua ni , kadang banyak kadang sikit kadang tu takde langsung.. tapi time jalan banyak dia keluar banyak Klau tak jalan tak ada la sgt keluar

sy pon keputihan byk.. bulan 12 haritu buat hvs, gbs negatif. pastu hujung bulan 1, sy shave bulu.. tiba2 jd gatal, naik biji2. g hospital doc cek ckp maybe iritasi sbb shaving. so, doc just bg ubat sapu.. alhamdulillah ok, kdg2 ada ckit je rasa gatal2. runsing gbs je

saya punya dari first trimester sampai dah jadi warna kuning. nasib baik tak gatal. dah pergi check dan amik swab dkt klinik, tgh tunggu result je. kalau daj bertukar warna tu, better pergi check. kalau putih biasa je takpe. normal sbb hormon

saya kena 2nd trimester. keputihan & gatal, tapi tak berbau pun. bagitau kat doc. dia suruh buat test pangkal rahim. result keluar saya ada GBS. skrg amal makan yogurt, & slalu tukar panties. Alhamdulillah dah takde dah.

sama . saya pun ada keputihan dah bagitau nurse kk.. tapi dia kata kalau tak gatal , tak berbau , tak tukar warna hijau . takde apa² sbb hormon kita katanya.. cuma tak selesa sbb selalu ada ni pun pakai panty liner..

3mo ago

betul Tu sis .. kdg Tu X selesa mcm ad something je .. NK solat pun susah kne cuci dlu

saya ada keputihan ketul2 mcm susu. xtau lh nk buat mcm mna, setiap kli bgtau kt KK, depa bg ubt biji sumbat dlm vagina. lpastu dh kurang. lma2 skali jd byk blik. x larat nk korek cuci buang.

ya sama siss...keputihan keluar...hari2 keluar.. tapi x ada bau n xgatal...masok trimister ke 3 baru jadi

Saya X de keputihan tapi gatal nyer mengenyam sungguh...risau klu GBs sbb first pregnancy..harap esok nak bgatu doktor bukanlah

kptihn wrna apa..klu ijau ka slgi xgatal xda bau ok jer normal tp nt g kk nt infom nurse ...

sy sis same goes to me .. dr awal pregnancy smpai skang duk ade je ..