Kencing Manis

Sape ade pengalaman kencing manis mase mengandung sy dah masuk 30minggu minum air gula yg kedua sangkut ade kencing manis plak,macam mane nak kurangkan kencing manis nie selain diet mkn yer? Boleh share?

1 Balas

Sy dari 11 weeks dah minum air gula,cz ada keturunan kencing manis,sy pun sangkut masa pregnant. Hehehehe. To buat BSP Alhamdulillah ok je sampai skrg 32 weeks. Sy cuma jaga makan dan minum je. Amalkan air barli tanpa gula,apple hijau,rajinkan berjalan atau exercise tiap hari. Berat baby pun doc kata cantik je bila scan. Alhamdulillah ☺

5y ago

Yeke, tq share pengalaman yer..