6 minggu 6 hari

Sape ada mommies pregnant kat sini yg pregnant mcm tak pregnant? Bertenaga lepastu takde alahan? Ke sebab sy baru lg ?? #1stbaby

73 Balas

sia 🙋🏻‍♀️😁 tpii tue di awal preggy 🤭 bila dah msuk trismeter 3 hah disana lhh dtg sgala pnyakit yg tdk terduga 🤣 penat dia bkn maik weii...kena tahan diri sndri jerr 🤭

Sy awal2 xde gak alahan... Smpai msuk 10weeks... Strt xleh bau tumis, bau mnyak goreng pns n peti ais rumah sy 😅.. klo bau tu jaa akan muntah...klo xde bau tu aktv cm xprgnant je rsa...

Rasanya sis awl lagi tu. Sy awl2x aritu cmtu la, dk bgtau husband yg sy ni xde alahan lgsg. Sekali masuk jer week8, dh start alahan. Xboleh makan dan asyik muntah jer. 😂😂😂

sy pn mcm ni jgk. tapi masuk 2bln pregnant mula laa uwek uwekk xmau macam2 .. nasi pn xdpt mau telan.. sengsara pla alahan ni .diri mau makan mcm2 tp tekak yg xmau menerima makan

Alhamdulillah takde alahan sampai bersalin. Aktif bekerja sampai 38weeks 4days sebelum bersalin next day. Keje sy berjalan satu production floor,turun naik tangga pergi meeting..

Sy msa thu prgnt bdn slalu sakit2 pening n loya.. bila berganjak minggu dia da kurg.. tp nie tiba dtg blk.. 😣 bila da tk sdp bdn.. nk berjalan ke mna pun da tk ad mood

Dulu saya pun mcm tu sis. Memang ada orang tak alami alahan pun. Ini faktanya: https://my.theasianparent.com/mengapa-anda-tidak-mengalami-alahan-walaupun-hamil

Sy awal awal sis.. skg dh nk dekat due lg aktif kemain.. semua kerja buat.. masak la apa la.. macam tkda pape.. tp time fake contraction sampai siap la 😂

Saya mula-mula suka ingatkan tak ada alahan.. tapi lepas 9-10minggu terus loya2 tak boleh bau masak tumis kat dapur 😂 enjoy je alhamdulillah semua okey

Alhamdulillah sy dari awal preggy smpai skrg dh 33weeks lgsg tkde alahan, sntiasa brtenaga dan sihat 😊 syukur sangat ❤️❤️