27 Week

Sapa sini due bulan 11 ni? Neves rasa? barang2 persiapan dah mula sikit2.. Anak first.. Xthu nk beli apa lg... Beli yg penting saja dlu.. Mommy2 share pengalaman apa saja dan brng apa lg patut beli.. Saya ni scan 21 week nmpk uri kebawah sikit... Nnti 28 week scan lg nk tgk uri naik ke x..

26 Balas

Prepare brg utk ke hosp dulu siap2. Baju baby, barut, diapers, wipes, napkin, blanket, bedung, mitten booties, topi, towel. Changing mat, minyak telon, minyak yuyee, botol susu, sabun botol, sabun baju, tilam, bantal, bath tub, baby support utk bath tub. Brg mandian if rasa perlu, sbb newborn biasa tgok dulu takut allergy. Susu formula/breast pump, mcm sy campur susu, so I need both. Emm2 tu mana yg sy ingat. Set berpantang mommy + bengkung bole beli.

5y ago

👍👍 wowww pantasnya da siap

Sama la saya due 3/11 anak sulung... Tu la, ingat nak beli hujung2 sbb nak tau gender baby dulu.. Last2 mak pulak yang excited suro siapkan awal2... Baby pulak tak bagi tengok gender dia.. Asyik kepit je dia punya tut.. Nak suprise kan kami agaknya... 😅😅

Saya pn due bulan 11 nie..anak 1st jugak nie..nevesla rasa..nk tdo mlm mesti fikir taw...28 week nanti baru scan gender baby..barang² byk lg x beli..just beli pakaian baju newborn unisex,bedung,mitten,booties..

sama sis bulan 11 jugak ...masi belum beli apa2 persiapan utk baby..mertua kata masi awal..kalau nak beli tggu 7 bulan ke atas..huhuhu kalau ikut cara sy,sy akan list down dlm note nak beli apa yg penting dahulu..

5y ago

Lrt ke nk bli 7bln ke ats.. Sy 3bln dh strt bli ckit2.. 5bln smua brg bby lgkp.. Skrg 29mggu nk jln pn xbrpa lrt, nk bgun ktil pn kne pgil suami tlong agkt.. Tp wlupn xlrt kne pksa jln2 sb owg ckp sng bsalin nt

Cari kt google senaman utk naikkan uri..sy dulu pun prnh placenta previa ni, tp level 1 jer la..tiap ari buat senaman tu, alhamdulillah dh dekat hari uri naik jgk..skrg baby dh 6 bln dh 😊

Sama situasi mcm sy due 23/11 tp Brg belum mula beli lg,anak first. scan pd minggu ke 20w dokt info uri ke bawah minggu ke 28w scan semula. Risau bila dpt tahu uri bawah.

5y ago

In sya Allah.. Semoga dipermudahkan

Sama la kita.. Bulan 11 jugak.. Smlm check scan semua alhamdulillah sihat.. Brg x beli apa lg.. Punya la study nk prepare.. Tapi tetap blur nk mula dari mana😂

5y ago

Wahhhhhh.... Excited... 😍

Sy.. Sy dh bli smua brg2 bby.. Now nk pack je tp xlgkp gk sb brg bby byk tgl dkt kg.. 2bln lg kne pack awl2 bnde kte xjgka

5y ago

Hahaha.. 2 la syukur blh suami tlebih caring.. Sma la, durian 2 3 ulas.. Tp blh d ktakn ari2 mkn.. Sb laki bini hntu durian.. Alhmdulillah check scan doc bgtau bby sht, slmt

due date sy 1hb 11..tpi kena bersalin awal 2minggu..sbb ada kencing manis.. ..brg baby xbeli lg.. last2 minit bru beli..😅

Sama la due 16/11 , Anak first... Mak tok dia nak sponsor semua.. bulan 9 nie baru shopping 😁😁