kehamilan ektopik

sapa pernah alami hal yg sma mcm sya,,,kehamilan ektopik then kene bedah? tapi selepas tu ada yg bole pregnant lg or x?,,,maaf tanya sj nk tau pngalaman korng,,,sya tkut hal yg sma trulang lg...#seriusnanya

2 Balas

sya pernah .. skrng sya pregnant 24w dah .. sya amalkan folid acid lepas setahun kena bedah .. sbb nak bangkit semula .. doc pon ada gtau kena check upt setiap bulan .. andai positive kena cpt buka buku pink supaya senang dorg pantau .. mmg tinggi peluang utk ectopic balik sbb tu kena pantau kalau pregnant balik .. sya mula pregnant tu ada bleeding , tpi skali je .. then smpai skrng x da dah .. sya amalkan blackmores pregnancy pnya pil tu .. in shaa Allah x kan terulang .. doa yg baik2 😊

7mo ago

selpas pmbdhn tu ada apa2 perlu pantang ka? dr segi mknn ka or life rutin?

boleh la. xde mslh pon nak pregnant balik even tgl 1 fallopian tube. jgn risau.