Muntah susu

Sapa kt sini baby dia lepas menyusu akan muntah susu dgn byk. Baby saya baru sebulan lebih. Tiap kali susu mesti muntah balik walaupun sendawa. Dh bawak pegi pakar semua doktor ckp normal sbb injap dia x berkembang lagi. Tp saya risau takut berat bdn naik sikit je. Baby saya berat baru. 2.8kg.

2 Balas

Muntah banyk ke puan? Ke muntah susu biasa after burp? Klu muntah susu biasa after burp tu tak mengapa. Try slps baby menyusu rehatkan dia dulu dukung mcm biasa sambil sapu2 blkg dia jgn tepuk. Tak pun klu baby menyusu stop skjp cmtu pastu sambung balik. Biar dia digest sikit2 susu dulu. Sbb anak sy pun mcm puan juga.

susu ibu atau fm? kalau bf bg sikit2..bersesuaian dgn perut baby.. kalau fm...mgkin susu x sesuai ke..try tukar susu.