Fabroid And Pregnant

Sapa kat sini pernah pregnant and ada fabroid.. Saya masa awal2 doc ckp cyst, masa 16weeks check balik doc ckp fabroid, lg pon makin besar..doc kata kemungkinan kena czer.. So sapa ada pengalaman boleh share tak.. Tq..

5 Balas

Tahun 2018 sy pregnant 5 week doc kata ada cyst...lps tu refer pakar, pakar kata fibroid 8cm...masa 9 weeks sy miscarriage...2019 operate buang fibroid...now sy pregnant lg...masa 12 weeks scan doc kata ada fibroid lg 3cm...kali ni sy dh malas nk fikir benda tu sbb akan jd stress...think positive saja...kalau byk fikir nnt takut mudarat pd kandungan...berdoa byk2 supaya Allah selamatkan semuanya..and yes after sy operate buang fibroid tu, doc bgtau kalau sy pregnant, sy perlu czer...tp berdoa saja lah mana tahu ada rezeki normal..☺️

4y ago

Alhamdulilah...semoga selamat semuanya nnt..

Awl prgnt 7w doc scan dn bgtaw ade fibroid... Tp doc ckp xperlu rsau..sbb ble kndungn mkin besar ia akn hilng dgn sndri... Yup..4bln prgnt gi pkar scan blk..fibroid xde dh.. Hilng spnuhn nyer... Klaw msh ade pn..Doc xsyorkn pmbdhan..sbb selagi ia xmnghalang laluan (bwh) tuk bby kluar... Sis xperlu rsau... Lg pn cyst @ fibroid akn hilng sndri ble kndungn mkin mmbesar... Doa dn jga pmakanan..tu yg pnting..

mak sy dulu ada fibroid masa pregnant adik sy. bersalin normal. tp lepas bersalin doc nk buang fibroid tu da xde.

Sy skrg pregnant ada fibroid.Masa preggy 2bln xde lg,muncul masa pregnant 3bln.Doc pantau je masa scan

dpt tau mase mule -ii tu bpe minggu scan ?

4y ago

Awal2 tu masa 4 weeks pregnancy.. Masa tu nk confirmkan pregnant ke tak, and mengadu skali ada sakit abdomen belah kiri.. Tu yg doc scan and jumpa cyst...