merancang keluarga

Sapa kat sini merancang ...sy baru bersalin ank ke 6 sblum ni tak pnah ambk apa 2 ubat merancang...kali ni nak cuba merancang ...sapa kat sini ambk perancang jenis cucuk atau pasang alat iud ok tak..tlong bagi pndapat skit

1 Balas

saya ambik perancang cucuk... dia agak mengganggu hormon... period datang sikit2... kadang tak datang sebulan... saya ambik 3bulan sekali... kadang2 akan pening kepala 2 3 hari agak menggangu untuk buat kerja hari2... doktor kata kalau ambik iucd tak ganggu hormon... itu terbaik...