kandungan yang pertama tiada pengalaman. harap ibu ibu disini bantu saya. terima kasih semuaa..

Sapa disini yg first pregnnt babybump belom nampak lagi. saya 18 mnggu 3 hari. perut saya masih belom nampak sgt.. ada ke ibu ibu yg scoliosis di sini.

17 Balas

Puan cuba g scan kat klinik swasta. Nti sonographer akn ukur bdn bby dri kpla smpai kaki. Kalau saiz sma dgn usia bayi so x de msalah puan. Sbb lain org lain pmbwakan. Lagi2 frst mom. Mcm sy pun sma perut dh 7 bln tpi nmpk mcm 5 bln. Tpi doktor ckp ok je. Saiz bby sma dgn umr. So puan jgn rsau psl babybump nmpk ke x nmpk aslkn saiz baby ikut usia. Itu je

saya 20w tapi perut mcm tk mengandung sis 😂 . cuma buncit tu ada la , tapi ramai cakap untung perut mcm kita ni . tk berat sangat nk bawak , tapi tk besarr pun ssh dahh nak bangun . dah rasa tk selesaa

sy pon sma mse 16-20 minggu mmg xnmpk smpi org tgur .xnmpk pon perut kecik je .tp skrg dh sarat 9 bulan mmg besr sgt perut ... bila dh perut besar smua pakat ckp plk .besar nya perut 😅😂😂😂

ikt atas bdn individu sis...sy mgndung ptama..kandungan ms 4 bln bru nmpk bbybump..now preggy kdua..preggy kdua ni..bbybump dah nmpk ms kandungan 3 bln.

saya pon first preggy and perut mmg kecik .. skrg dah 7 bulan baru nampak baby bump .. perut kecik x pe, asalkan berat baby follow minggu kandungan 😊

saya dlu mcm tu. sampai sarat mengandung pun org tak percaya. perut kecik je tapi alhamdulillah bby sihat

nrmal sis..4 bulan ke ats bru npk dan x sume sme prut ikut bdn gak..prut bsr ke kck ke jji ank sht

Sy 18w 1d Inshaa Allah baby no 6 Nmpk sikit je baby bump Msuk trimester ke3 br nmpk bsr..

sy 3 bulan da nmpk sikit perut..4 bulan da nmpk baby bumb ..kecik je..

sye pn rsau jgk xpe insyaallah kalu bby ikt mggu...scan xde ape2