waktu tidur baby

Sampai baby umur berapa kita kena kejut setiap 2 jam untuk menyusu? Dh nak start kerja jadi kalau kena bangun menyusu setiap 2 jam malam2 pengsan jugak mama dia?? #6weeksbaby

7 Balas

masa dalam kuning je sy kejutkan 2jam skali bg susu..kuning da ok x kejut kerap sgt..kesian pulak tgk die sedap tdo nk suh bgn..hehe.. biasa pukul 3pg sy bgn tukar pampers, bg susu..skrg da 2bulan lebih,sy x kejut pun die, die rasa lapar,die bgn cuit2 muka sambil mengeliat..😁

4y ago

Anak saya jenis tak bangun malam. Kena kejut baru bangun. Takpe ke lama tak menyusu? Takut kembung pulak.

Kalau fully bf mmg kena sentiasa kosongkan breast tiap 2/3 jam huhu. Kalau kerap biar kosong nanti risau susu tak meriah macam awal2 😅😅. Cuba jangan lebih 3 jam sis huhu, ada pahala untuk ibu yang berusaha menyusukan anak 😍😍

4y ago

Ok sis. Sekarang pun rasa susu dah kurang. Maybe kena kerap kan lagi bagi susu. Tahan jela ngantuk. Harap2 dah start kerja nanti boleh maintain fully BF

Xpayah kejutkan, nanti dia akan terjaga sendiri bila dh lapar... Masa dia kuning, mmg kita kena kejutkan menyusu setiap 2 jam, nk bagi hilang kuning.. Lepas kuning dh ok, xperlu pn.. Baby saya kdg2 smpi 4jam br bgn menyusu...

4y ago

Ow okla tu, xletih sgt bgn mlm😀

Baby sy 4bulan full fm. Memang 2jam skali dia tejaga nk susu. Tp after 12am. Dia dpt beri kerja sama hnya 2xje bgun nk susu.tiap hari hihi. sblum kul 6pg.sy dh boleh bgun dgn tenang dan bdan tidak lesu..

4y ago

Actually baby sy memang tk bangun tengah malam. Tapi sy kejutkan jugak sebab Dr kata kena susukan 2 jam sekali. Cumanya risau tak larat bila start kerja nanti. Sekarang pun kadang2 terlajak tidur sampai 3-4 jam😅

Saya ikut baby . Lama2 dia jadi rutin. Mcm anak2 saya waktu awal ada kuning je menyusu 2 jam sekali. Lepas tu ikut bila dia lapar je bg susu .

Kalau bg FM, baby lagi cepat kenyang. Jarang terjaga mintak susu

Boleh jarak2kan. Tak perlu setiap 2 jam