Dah masuk 35 weeks ni makan rasa tak lalu pulak. Tekak rasa loya xboleh nak telan nasi pulak.

Sama macam sickness awal trimester dulu. Ada yang sama macam saya ke huhu #firstmom #firstbaby

10 Balas

Sama mcm sy. 1st pregnant & 2nd pon mcm ni, tak lalu nk mkn. suka mkn bnde ringan2 je. biasa sy akan mkn buah or nasi lebihkn sayur, nasi tu tk smpai 1senduk biasanya. mkn utk bg tenaga je, dh hujung2 ni tak selera.

sy sejak mengandung anak kedua ni tekak asyik nk maggi je manjang.😂 tp xde la ikutkan sgt. time makan pun sesuap dua suap ok la, byk2 x habis.

biasa sebab perut makin besar makin menekan ulu hati, sebab tu rasa loya, mengah, sesak nafas sikit. mkn la buah2 masam sikit..biskut, roti

sy pulak start masuk trimester ketiga selera semakin bertmbh selepas telan ubt tmbh darah nama maltofer fol to

Try mkn buah dlu b4 mkn nasi.. sye cuba mcm tu alhamdulilah bole telan nasi dn kurang muntah2

Sy masuk tri ke 3 pn mcm tu klo bole jgn lambat mkn n jgn mkn kuantiti yg banyak sangat..

Normal sis. Kdg2 dia jd mcm nk balik first trimester hehe

Mmg mcm tulaa.. Kdg2 rasa mcm nk jd smula alahan. Haha

Saya pun mcm tu before ni.

saya pon mcm tu jgakk…