pap smear

Sallam mommy semua,saya isnin nak buat pap smear first time,siapa yang dah pernah buat? Sakit tak?? Mcm takut plk .. Saya buat ini skrg baby umur 3 bulan.

30 Balas

Sy pn kna cucuk mulut itik tp utk ambil smple keputihan bukan pap smear. Dy x sakit, cuma pelik rasanya 😂

5y ago

Yeke.. Hahahaha

tak sakit pun macam yang orang dok takut2kan tu.. relax je kalau kita relax cepat and mudah

Ok jer.. Tak sakit.. Sy dah buat 2kali.. Sis kena relax. Jgn than. Nanti skit...

klu yg besi tu pedih ckit..yg plstc xskit mne pun..sy bru lps buat mggu lps

5y ago

amin yaa rabb..

sy buat dh lbh 5x ..insyallah ok..relax je..tak sakit pun😆

Xsakit. Rasa senak je. Sbb nk masuk kan muncung itik tu.

Ngilu sikit.. jgn angkat pggung..n tarik nafas dalam2

Terasa senak je sikit..sebab bnde keras yg masuk kan..

5y ago

Memg la..first time buat terasa xselesa nk jln..

Sama la nk buat jugak bulan dpn. Seram pun ade 😅

5y ago

Ye seramm kan .. Trauma pas bersalin x habis lagi ni 😂😂

Brape lme bru tau result lpas wat pap smear