Cadangan Resepi Ibu Hamil with Fibroid

Salamun alaik semua. Boleh tak mommies yang sama situasi macam saya kongsikan idea resepi ibu hamil yang mengalami fibroid diawal kehamilan? Saya pregnant 10 minggu tapi tak lalu makan. Bila detected ada fibroid, nak tak nak kena berpantang makan untuk cegah fibroid membesar. #SeriusTanya #bantujawab

3 Balas

Dh scan? Doctor gtau makin besar ka fibroid tu? Sy ada fibroid juga dlu tp masuk 8w dh mengecil & last2 hilang sendiri. Slalunya bila pregnant fibroid akan mengecil juga. Klu makin besar sis boleh minta doctor suggest apa2 yg boleh & xboleh mkn. Sy sblm pregnant mmg kna elak mkn process food & soya, lain2 tu x ingt dh

Elakkan gula dan makanan tinggi karbohidrat. Sarapan: Telur rebus 2 biji Semangkuk salad dressing dgn minyak zaitun Nasi 3 ke 5 sudu. Air kosong.