perut mengeras

Salam..sekarang kandungan sya msuk 36minggu 2 hri..tp sejak pgi td perut rasa kerap sngat mengeras dan sy mkan pun mcm selera lari..boleh bagi pendpat tak ibu2..ne kandungan pertama sya blom pernah ade pengalaman lge..ptt tak sya pegi hospital sbb ade rasa mual n perut tu skit mcm skit perut biasa tp tak kerap

2 Balas

Kdg2 sis..perut mngeras sbb bby dkt dlm tu lapa..nk2 sis kata sis kurang selera mkn kan.. better sis mkn skit alas perut..bkn apa sian dkt bby dkt dlm tu..kekdg bile dia xdpt pape mknn dr kita pn dia akn mengeras byk kali...

Kalau mngeras tu trlalu lama..trus refer hsptal sist